flags collector / collectionneur de drapeaux

23.2.08

Banderes de Nacions sense estat i regions


Bandera de la República Croata d'Herceg-Bòsnia (Hrvatska Republika Herceg-Bosna)
Bandera de la CerdanyaBandera d'Alderney (Aurigny, Aoeur'gny)Bandera de Hong Kong (香港)Bandera de GibraltarBandera d'AlbertaBandera de la regió Acadiana de Louisiana ("Cajun" Acadian)

Bandera de l'Estat de Nova York (State of New York)


Illes Verges Nord-americanes (United States Virgin Islands)Bandera de Nova Jersey (New Jersey)Bandera de Montserrat

Bandera de Martinica (Martinik/Martinique)Bandera del Brabant Flamenc (Vlaams Brabant)Bandera de Roine Alps (Ròse-Aups/Rhône-Alpes)Bandera d'Alsàcia (Elsaß/Alsace)Bandera de Pomerània Occidental (Vorpommern/Pomorze Zachodnie/Zôpadnô Pòmòrskô)Bandera de Baviera (Freistaat Bayern)Bandera de Lorena (Lorraine/Lothringen)Bandera del cantó suís de Ginebra (Genève)Bandera del cantó Suís de Berna (Bern)Bandera de Frísia Oriental (Ostfriesland/Oostfreesland)Bandera de BierzoBandera de Catalunya "Senyera"Bandera de MallorcaBandera de MadeiraBandera d'Anglaterra (England)Bandera de BerlínBandera de SicíliaBandera de CòrsegaBandera de Flandes (Vlaanderen)Bandera d'OccitàniaBandera d'Escòcia (Scotland, Alba)Bandera de Bretanya (Breizh, Bertaèyn)Bandera del País Basc "Ikurriña" (Euskadi)Bandera de Gal·les (Cymru)Bandera del Tibet (Bod)Bandera de Valònia (Walonreye)Bandera del PiemontBandera de Savoia (Savouè d'Aval)Bandera de Cornualla (Kernow)Bandera del QuebecBandera de Normandia (Normaundie)Bandera de Frisia (Fryslân/Fraschlönj/Fräislound/Freesland/Friesland/Frisland)Bandera del VenetoBandera de l'Illa de ManBandera de Nova Escòcia (Gespogwitg/Alba Nuadh/Nova Scotia)

1 comentaris:

Anònim ha dit...

molt interesant !!

LA VEXIL·LOLOGIA

És la disciplina que tracta de les banderes. La bandera és un tros de tela que, fixat a un pal, assenyala quelcom o identifica, representa o distingeix un col·lectiu de persones, una sola persona o una idea.

Segons el moment històric, l'ús, el lloc on es col·loca i la forma, la bandera rep una extensa varietat de noms: estendard, ensenya, senyera, gonfanó, guió, penó, pavelló, gallardet, etc.

Els substantius vexil·lologia i vexil·lòleg deriven del mot llatí uexillum. Els uexilla (plural de uexillum) eren, en l'antic exèrcit romà, els estendards compostos generalment per un símbol de metall, a d'alt de l'asta, i a continuació un tros apaïsat, gairebé quadrat, de roba vermella. Els estendards precedents sense el tros de tela són els vexil·loides o falsos uexilla.

No tots els estendards i senyeres són, doncs, banderes. Sí que ho són, però, tots els símbols de roba fixats a una asta, com els esmentats senyera, gonfanó, pavelló, guió, penó i gallardet.

Les dues primeres denominacions -senyera i gonfanó- s'apliquen a diverses banderes diferents segons quins siguin els seus orígens, l'ús i la forma.

És pel que revelen els vells vexil·loides i uexilla, per l'antiguitat de moltes banderes de la baixa i de l'alta edat mitjana i per la forma i el contingut de les més modernes, que la vexil·lologia esdevé una disciplina auxiliar de la història, la cronologia, l'arqueologia, la iconografia i, fins i tot, la cartografia. La més estreta i directa relació de la vexil·lologia és, però, amb l'heràldica. Així i tot, malgrat que són més antics molts estendards que els primers escuts emprats com a símbols, els primers vexil·lòlegs foren els heralds; els segons, els heraldistes.

A l'edat mitjana és tanta la coincidència entre escut i bandera que, en una bona majoria de casos, l'un i l'altra postren el mateix senyal. L'escut i la bandera, però, presenten moltes diferències. El primer té una sola cara; la segona, dues. El primer té, generalment, més alçària que amplària; la segona, menys alçària que llargària.

La bandera tendeix més a la simplicitat que l'escut. L'heràldica té una llarga història de codificacions mentre que, en aquest sentit, la vexil·lologia és a les beceroles. La composició de la bandera és molt més lliure que la de l'escut i s'hi permet combinar qualsevol color, peça o figura. Modernament i progressivament, la vexil·lologia exigeix que, en cada cas, es fixin les dimensions del drap i les dels elements interiors, fins i tot la intensitat dels colors. La descripció de la bandera, per tant, esdevé molt més llarga i feixuga que el blasonament de l'escut.

La bandera és, amb tot, un símbol molt més popular. Prova d'això és que tots sabem com són les banderes dels principals estats del món i, en canvi, hauríem de recórrer al manual per conèixer o recordar com són els escuts respectius.

Diferents tipus de banderes:

Una faixa
Un pal
Faixada
Palada

Una banda
Una barra
Bandada
Barrada

Bicolor en banda
Bicolor en barra
Bicolor horitzontal
Bicolor vertical

Tricolor en banda
Tricolor en barra
Tricolor horitzontal
Tricolor vertical

Quatre pals
Quatre faixes
Quatre bandes
Quatre barres
Quarterada en aspa
Quarterada en creu


Informació de:

Municat.net

Informació adicional :

Wikipedia.org

Banderas lindas y banderas feas (pdf)

Consulteu els enllaços del blog que podeu trobar al menú de la dreta.


Agraïments

Vull donar les gràcies a les següents persones i organitzacions per haver col·laborat de forma altruista a fer que la meva col·lecció fos més gran portant-me, regalant-me o intercanviant banderes.

A l'Hernán (Argentina), l'Andreu (Baix Montseny), l'Àlex i en Jordi (Vallès), en Xevi (Empordà), a la Família, a Esquerra Republicana de Catalunya, al Partit Nacionalista Basc, Lega Nord Liguria, a en Giacomo (Veneto), a la Margarida (Barcelona), a la Marina (Osca), a la Glòria, a Convergència Democràtica de Catalunya, a l'Eduard, a la Sílvia, al Rafa, a todobanderas.com, a en Dídac (Mallorca) i a la Anemí (Flandes)


Gràcies per haver visitat la meva col·lecció, desitjo que t'hagi agradat i que tornis ben aviat ja que l'actualitzo cada vegada que aconsegueixo una nova bandera.

Algunes banderes les tinc repetides, però només en poso la foto d'una malgrat hi hagi diferències de mides, tela o tons dels colors.