flags collector / collectionneur de drapeaux

23.2.08

Banderes polítiques

Bandera del sindicat Comissions ObreresBandera de Barcelona DecideixBandera de l'associació ReagrupamentBandera Creu de Sant Jordi amb una EsteladaBandera del Burro EmmascaratBandera de la Joventut Nacionalista de CatalunyaBandera de Convergència Democràtica de CatalunyaBandera de Convergència Democràtica de Catalunya (logotip antic)


Bandera Au Fènix


Bandera Afroamericana (Afro-American/Black Liberation/Pan-African/UNIA)Bandera del col·lectiu Free CataloniaBandera del Partit Nacionalista Basc (Euzko Alderdi Jeltzalea)Bandera prou d'imposicionsBandera d'Esquerra Republicana de CatalunyaBandera de les Joventuts d'Esquerra Republicana de CatalunyaBandera d'Unitat Nacional CatalanaBandera de la Plataforma pel dret de decidirBandera de les joventuts del partit Vlaams BelangBandera independentista de Galícia (Galiza)Bandera de les quatre províncies Irlandeses (Éire)Bandera Arrano BeltzaBandera de la PadaniaBandera americana confederada (Confederate)Bandera moviment àrab-palestí (فلسطين)Bandera independentista i socialista catalana (Estelada roja)Bandera del partit Lega Nord secció LiguriaBandera independentista catalana (Estelada)Bandera Amnistia presos bascosBandera del Partit Occità (Partit Occitan)Bandera del MGP, les Joventuts de la Lega NordBandera del moviment Catalunya CatalanaBandera presos bascos (Euskal presoak)

7 comentaris:

Soniko ha dit...

Hi! I am from Basque Country (Pays Basque). Arrani beltza is a oldest basque flag, not spanish, i see there spanish flag colors?

Ikurrina is too a freedom flag

http://farm3.static.flickr.com/2190/2398321024_ccf5259869.jpg?v=0

ANV Flag

http://www.mundurat.net/pat/pat/varios/EAE_anv%20bandera1.jpg

Castilla freedom flag:

http://farm3.static.flickr.com/2413/1778952350_52a0041f44.jpg?v=0

Andalucia freedom flag:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d2/Bandera_Andaluc%C3%ADa_Libre.svg/300px-Bandera_Andaluc%C3%ADa_Libre.svg.png

Col·leccionista ha dit...

It's a part of a Valencian flag situated under Arrano Beltza flag...

Anònim ha dit...

tiu magraden molt,en tens en venda alguna??

o digam on podria conseguirles magradaria la del au fenix i la d'Unitat Nacional Catalana.


moltes grasies em pasaré per veure la teua respota :D

Col·leccionista ha dit...

Hola Spiritcatalá, cap bandera del blog està a la venda.
La bandera del fènix la pots comprar contactant amb el partit Estat Català ja que son els qui les fan (http://www.estat-catala.net) i la d'Unitat Nacional Catalana pots mirar de contactar amb ells però no crec que te'n venguin cap (http://unitat.cat/)

Spirit77 ha dit...

moltes gracies tiu ;) et deixo el meu blog per si vols pasar-ti.http://lacalleesnuestra77.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Saps com puc trobar la de amnistia i la de euskal presoak??

Col·leccionista ha dit...

Jo les vaig comprar al país basc, posa't en contacte amb alguna organització política d'allà i suposo que et diran com aconseguir-les.

LA VEXIL·LOLOGIA

És la disciplina que tracta de les banderes. La bandera és un tros de tela que, fixat a un pal, assenyala quelcom o identifica, representa o distingeix un col·lectiu de persones, una sola persona o una idea.

Segons el moment històric, l'ús, el lloc on es col·loca i la forma, la bandera rep una extensa varietat de noms: estendard, ensenya, senyera, gonfanó, guió, penó, pavelló, gallardet, etc.

Els substantius vexil·lologia i vexil·lòleg deriven del mot llatí uexillum. Els uexilla (plural de uexillum) eren, en l'antic exèrcit romà, els estendards compostos generalment per un símbol de metall, a d'alt de l'asta, i a continuació un tros apaïsat, gairebé quadrat, de roba vermella. Els estendards precedents sense el tros de tela són els vexil·loides o falsos uexilla.

No tots els estendards i senyeres són, doncs, banderes. Sí que ho són, però, tots els símbols de roba fixats a una asta, com els esmentats senyera, gonfanó, pavelló, guió, penó i gallardet.

Les dues primeres denominacions -senyera i gonfanó- s'apliquen a diverses banderes diferents segons quins siguin els seus orígens, l'ús i la forma.

És pel que revelen els vells vexil·loides i uexilla, per l'antiguitat de moltes banderes de la baixa i de l'alta edat mitjana i per la forma i el contingut de les més modernes, que la vexil·lologia esdevé una disciplina auxiliar de la història, la cronologia, l'arqueologia, la iconografia i, fins i tot, la cartografia. La més estreta i directa relació de la vexil·lologia és, però, amb l'heràldica. Així i tot, malgrat que són més antics molts estendards que els primers escuts emprats com a símbols, els primers vexil·lòlegs foren els heralds; els segons, els heraldistes.

A l'edat mitjana és tanta la coincidència entre escut i bandera que, en una bona majoria de casos, l'un i l'altra postren el mateix senyal. L'escut i la bandera, però, presenten moltes diferències. El primer té una sola cara; la segona, dues. El primer té, generalment, més alçària que amplària; la segona, menys alçària que llargària.

La bandera tendeix més a la simplicitat que l'escut. L'heràldica té una llarga història de codificacions mentre que, en aquest sentit, la vexil·lologia és a les beceroles. La composició de la bandera és molt més lliure que la de l'escut i s'hi permet combinar qualsevol color, peça o figura. Modernament i progressivament, la vexil·lologia exigeix que, en cada cas, es fixin les dimensions del drap i les dels elements interiors, fins i tot la intensitat dels colors. La descripció de la bandera, per tant, esdevé molt més llarga i feixuga que el blasonament de l'escut.

La bandera és, amb tot, un símbol molt més popular. Prova d'això és que tots sabem com són les banderes dels principals estats del món i, en canvi, hauríem de recórrer al manual per conèixer o recordar com són els escuts respectius.

Diferents tipus de banderes:

Una faixa
Un pal
Faixada
Palada

Una banda
Una barra
Bandada
Barrada

Bicolor en banda
Bicolor en barra
Bicolor horitzontal
Bicolor vertical

Tricolor en banda
Tricolor en barra
Tricolor horitzontal
Tricolor vertical

Quatre pals
Quatre faixes
Quatre bandes
Quatre barres
Quarterada en aspa
Quarterada en creu


Informació de:

Municat.net

Informació adicional :

Wikipedia.org

Banderas lindas y banderas feas (pdf)

Consulteu els enllaços del blog que podeu trobar al menú de la dreta.


Agraïments

Vull donar les gràcies a les següents persones i organitzacions per haver col·laborat de forma altruista a fer que la meva col·lecció fos més gran portant-me, regalant-me o intercanviant banderes.

A l'Hernán (Argentina), l'Andreu (Baix Montseny), l'Àlex i en Jordi (Vallès), en Xevi (Empordà), a la Família, a Esquerra Republicana de Catalunya, al Partit Nacionalista Basc, Lega Nord Liguria, a en Giacomo (Veneto), a la Margarida (Barcelona), a la Marina (Osca), a la Glòria, a Convergència Democràtica de Catalunya, a l'Eduard, a la Sílvia, al Rafa, a todobanderas.com, a en Dídac (Mallorca) i a la Anemí (Flandes)


Gràcies per haver visitat la meva col·lecció, desitjo que t'hagi agradat i que tornis ben aviat ja que l'actualitzo cada vegada que aconsegueixo una nova bandera.

Algunes banderes les tinc repetides, però només en poso la foto d'una malgrat hi hagi diferències de mides, tela o tons dels colors.